ČIŠČENJE KUHINJSKIH PREZRAČEVALNIH SISTEMOV

za kuhinjo brez neprijetnih vonjav

 
Zakaj čistiti kuhinjske prezračevalne sisteme?
  1. Zaradi varnosti
    Nabrana maščoba v prezračevalnem sistemu predstavlja veliko nevarnost za požar, saj se lahko hitro vname.
  2.  
  3. Zaradi zmogljivosti sistema
    Maščoba zmanjšuje učinkovitost delovanja sistema. Slabša zmogljivost prezračevanja lahko povzroči neprijetne vonjave v prostoru, ki zmotijo goste in pustijo neprijeten vtis, tudi po njihovem odhodu iz restavracije.
  4.  
  5. Zaradi higiene in preprečevanja kontaminacije hrane
    Stara maščoba, ki dalj časa ostane v sistemu, predstavlja idealno gojišče za bakterije. Te lahko kontaminirajo hrano in ogrozijo zdravje.

Pri svojem delu uporabljamo čistila, ki so varna za uporabo v prehrambni industriji. Po končanem čiščenju izvedemo tudi dezinfekcijo prezračevalnih kanalov, kar zagotovi maksimalno higieno.

 

Celoten postopek je prilagojen potrebam posameznega naročnika, kar omogoča nemoteno opravljanje dejavnosti v prostorih. Po zaključku dela očistimo tudi okolico sistema, da ostane čista, kot je bila pred našim posegom.

 

Delamo v prostorih, kjer je prednostna varnost in higiena živil – tudi v skladu s HACCP standardi.

 

Po čiščenju prejmete potrdilo o opravljenih storitvah, ki ga lahko uporabite pri morebitnih sanitarnih in okoljskih pregledih.

Primeri iz prakse

© 2025 Ekoenergetika d.o.o.